ପୁରୁଣା ଅପରେଟିଂ ସିଷ୍ଟମ୍ ଭର୍ସନ୍ ଥିବା Android ଏବଂ iOS ଡିଭାଇସ୍ଗୁଡ଼ିକରେ ନିଜ ପ୍ଲାଟଫର୍ମର ସୁରକ୍ଷାକୁ ମଜବୁତ କରିବା ପାଇଁ WhatsApp ଏକ ନୂଆ ଫିଚର୍ର ପରୀକ୍ଷଣ କରୁଛି। ରିପୋର୍ଟ ଅନୁସାରେ, କିଛି ଚୟନିତ ୟୁଜରଙ୍କୁ ଲଗ୍-ଇନ୍ କରିବା ସମୟରେ ଫୋନ୍ର ଅପରେଟିଂ ସିଷ୍ଟମ୍ ଅପଡେଟ୍ କରିବା ପାଇଁ ଆଲର୍ଟ ଦେଖାଯାଉଛି। ଏପରି ୟୁଜରଙ୍କୁ WhatsApp ବ୍ୟବହାର କରିବା ପୂର୍ବରୁ ଡିଭାଇସ୍ରେ ଉପଲବ୍ଧ ସବୁଠାରୁ ନୂଆ ସଫ୍ଟୱେର୍ ଅପଡେଟ୍ ଇନ୍ଷ୍ଟଲ୍ କରିବାକୁ ପଡ଼ିପାରେ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହି ଫିଚର୍ ସୀମିତ ସଂଖ୍ୟକ ଆକାଉଣ୍ଟ୍ରେ ହିଁ ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଉଛି।
ଲଗ୍-ଇନ୍ ପୂର୍ବରୁ OS ଅପଡେଟ୍ ପାଇଁ ଆଲର୍ଟ
WABetaInfoର ରିପୋର୍ଟ ଅନୁସାରେ, Android ଏବଂ iOSର କିଛି ୟୁଜରଙ୍କୁ WhatsApp ଏକ ନୂଆ ସ୍କ୍ରିନ୍ ଦେଖାଉଛି। ଏହି ସ୍କ୍ରିନ୍ରେ ୟୁଜରଙ୍କୁ ନିଜ ଫୋନ୍ର ସଫ୍ଟୱେର୍ ଅପଡେଟ୍ କରିବାକୁ କୁହାଯାଉଛି।
ଏହି ପରିବର୍ତ୍ତନ ଅନୁସାରେ, ପ୍ରଭାବିତ ୟୁଜରଙ୍କୁ ଫୋନ୍ର Settingsକୁ ଯାଇ ଉପଲବ୍ଧ ସବୁଠାରୁ ନୂଆ ଅପରେଟିଂ ସିଷ୍ଟମ୍ ଅପଡେଟ୍ ଇନ୍ଷ୍ଟଲ୍ କରିବାକୁ ହେବ। ରିପୋର୍ଟ ଅନୁସାରେ, WhatsApp ଏହି ସ୍କ୍ରିନ୍କୁ ସ୍କିପ୍ କରି ସିଧାସଳଖ ଲଗ୍-ଇନ୍ କରିବାର ବିକଳ୍ପ ମଧ୍ୟ ଦେଉନାହିଁ।
ଏହାର ଅର୍ଥ ହେଉଛି, ଯେଉଁ ଆକାଉଣ୍ଟ୍ଗୁଡ଼ିକରେ ଏହି ନିୟମ ଲାଗୁ ହେବ, ସେମାନଙ୍କ ପାଇଁ WhatsApp ଆକ୍ସେସ୍ କରିବା ପୂର୍ବରୁ ଡିଭାଇସ୍ର ସଫ୍ଟୱେର୍ ଅପଡେଟ୍ କରିବା ଆବଶ୍ୟକ ହୋଇପାରେ।
ସର୍ଭର-ସାଇଡ୍ ମାଧ୍ୟମରେ WhatsAppର ନୂଆ ଫିଚର୍ ରୋଲ୍ଆଉଟ୍
ଏହି ପରିବର୍ତ୍ତନ ପାଇଁ ୟୁଜରଙ୍କୁ ଅନିବାର୍ଯ୍ୟ ଭାବେ WhatsAppର କୌଣସି ନୂଆ ଆପ୍ ଭର୍ସନ୍ ଡାଉନଲୋଡ୍ କରିବାକୁ ପଡ଼ିବ ନାହିଁ। ରିପୋର୍ଟ ଅନୁସାରେ, ଏହି ଫିଚର୍ ସର୍ଭର-ସାଇଡ୍ ଅପଡେଟ୍ ମାଧ୍ୟମରେ ରୋଲ୍ଆଉଟ୍ କରାଯାଉଛି।
ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହି ସୁବିଧା Android ଏବଂ iOSରେ ସୀମିତ ସଂଖ୍ୟକ ୟୁଜରଙ୍କ ପାଖରେ ପହଞ୍ଚିଛି। କେଉଁ Android କିମ୍ବା iOS ଭର୍ସନ୍ରେ ଲଗ୍-ଇନ୍ ବ୍ଲକ୍ କରାଯିବ ଏବଂ ଏହି ନିୟମ ସମସ୍ତ ୟୁଜରଙ୍କ ପାଇଁ କେବେ ଲାଗୁ ହେବ, ସେନେଇ WhatsApp ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସ୍ପଷ୍ଟ କରିନାହିଁ।
ପୁରୁଣା OSରୁ ସୁରକ୍ଷା ଝୁମ୍ପ
WhatsAppର ଏହି ପରିବର୍ତ୍ତନର ମୁଖ୍ୟ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ପୁରୁଣା ଅପରେଟିଂ ସିଷ୍ଟମ୍ ସହ ଜଡ଼ିତ ସୁରକ୍ଷା ଝୁମ୍ପକୁ କମାଇବା ବୋଲି ଧରାଯାଉଛି। ପୁରୁଣା Android ଏବଂ iOS ଭର୍ସନ୍ରେ ନୂଆ ସୁରକ୍ଷା ପ୍ୟାଚ୍ ଏବଂ Security Fixes ଉପଲବ୍ଧ ନଥାଇପାରେ। ଏହା ଦ୍ୱାରା ସାଇବର୍ ଆକ୍ରମଣ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ସୁରକ୍ଷା ଝୁମ୍ପର ଆଶଙ୍କା ବଢ଼ିପାରେ।
ଅପରେଟିଂ ସିଷ୍ଟମ୍ ଅପଡେଟ୍ କରିବାର ସର୍ତ୍ତ ଲାଗୁ କରି WhatsApp ପ୍ରଭାବିତ ଡିଭାଇସ୍ଗୁଡ଼ିକ ତୁଳନାତ୍ମକ ଭାବେ ନୂଆ ଏବଂ ସୁରକ୍ଷିତ ସଫ୍ଟୱେର୍ରେ ଚାଲୁଥିବା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବାକୁ ଚାହୁଁଛି। ଏହା ୟୁଜରଙ୍କ ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ଏବଂ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଡାଟାର ସୁରକ୍ଷାକୁ ମଜବୁତ କରିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇପାରେ।
ଅନଧିକୃତ WhatsApp Web କ୍ଲାଏଣ୍ଟ୍ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଚେତାବନୀ
WhatsApp କିଛି ୟୁଜରଙ୍କ ପାଇଁ ଆଉ ଏକ ସୁରକ୍ଷା ଫିଚର୍ର ପରୀକ୍ଷଣ ମଧ୍ୟ କରୁଛି। ଏହା ଅନୁସାରେ, ନିଜ WhatsApp ଆକାଉଣ୍ଟ୍କୁ ଅନଧିକୃତ WhatsApp Web କ୍ଲାଏଣ୍ଟ୍ ସହ କନେକ୍ଟ କରୁଥିବା ୟୁଜରଙ୍କୁ ଚେତାବନୀ ଦିଆଯାଇପାରେ।
ଏହି ଚେତାବନୀ Linked Devices ସେକ୍ସନ୍ରେ ଦେଖାଯାଇପାରେ ଏବଂ ୟୁଜରଙ୍କୁ ଅଧିକୃତ WhatsApp କ୍ଲାଏଣ୍ଟ୍ ବ୍ୟବହାର କରିବାକୁ କୁହାଯାଇପାରେ। ଥର୍ଡ-ପାର୍ଟି କ୍ଲାଏଣ୍ଟ୍ WhatsApp ଆକାଉଣ୍ଟ୍ ସହ କନେକ୍ଟ ହୋଇପାରନ୍ତି, କିନ୍ତୁ ସେଗୁଡ଼ିକୁ କମ୍ପାନୀ ବିକଶିତ କରିନାହିଁ କିମ୍ବା ଅଧିକୃତ ଭାବେ ସପୋର୍ଟ କରେନାହିଁ।
ବର୍ତ୍ତମାନ ସମସ୍ତ WhatsApp ୟୁଜରଙ୍କ ପାଇଁ ନିୟମ ଲାଗୁ ହୋଇନାହିଁ
ବର୍ତ୍ତମାନ ଅପରେଟିଂ ସିଷ୍ଟମ୍ ଅପଡେଟ୍ କରିବାର ସର୍ତ୍ତ ସମସ୍ତ WhatsApp ୟୁଜରଙ୍କ ପାଇଁ ଲାଗୁ ହୋଇନାହିଁ। ଯେଉଁ ୟୁଜରଙ୍କୁ ଏପରି ଆଲର୍ଟ ଦେଖାଯାଉନାହିଁ, ସେମାନେ ପୂର୍ବଭଳି WhatsApp ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ।
କମ୍ପାନୀ କେଉଁ ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ Android ଏବଂ iOS ଭର୍ସନ୍ରେ ଲଗ୍-ଇନ୍ ବ୍ଲକ୍ କରିବ, ତାହା ମଧ୍ୟ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସ୍ପଷ୍ଟ ନୁହେଁ। WhatsApp ପକ୍ଷରୁ ଅଧିକୃତ ସୂଚନା ଆସିବା ପରେ ହିଁ ଏହି ନିୟମ କେତେ ଡିଭାଇସ୍ ଏବଂ ୟୁଜରଙ୍କ ପାଇଁ ଲାଗୁ ହେବ, ତାହା ସ୍ପଷ୍ଟ ହେବ।






